Wat is het effect van jouw werk?

…en tussendoor rij ik kilometers door het mooie Westerwolde, ontwijk ik flitsers, overpeins mijn werkdillema’s en neem – terwijl ik luister naar muziek van Ede Staal – besluiten. In het ergste geval koop ik bij een tankstation iets ongezonds en tik ik 6 euro diesel af. Maar wat doe ik nou eigenlijk?

De buschauffeur

Vlak bij ons woont een buschauffeur. Toen ik zijn dochter eens vroeg “wat doet jouw papa…” was ze kraakhelder. “Mijn papa rijdt 4 dagen in de week op een Q-liner en zorgt ervoor dat mensen op tijd op hun werk of school komen. En ze hoeven niet in de file. En ze hebben gratis Wifi. En ze hoeven niet te stressen in het verkeer”. Punt.

De leidinggevende

Tja, leg dat nou maar eens uit. Wat doe je als leidinggevende of als manager…. Vage titels van evenzo vage beroepen die op feestjes misschien je ego een beetje opkrikken als je pocht over omzet, targets en je secretaresse. Maar wat je doet zegt nog niets over waar je voor bent aangenomen. Ik ben in ieder geval niet aangenomen om te lezen en te schrijven, te luisteren en te praten. Staat niets over in mijn contract. Maar voor mijn dochter had ik toen niets beters…

Mijn dochter

Zij en ik zaten op de bank en keken seizoen 4 aflevering 12 op Netflix. Een of andere serie over een nieuwe wereld. Toen de aandacht verslapte na de zoveelste dinosaurusaanval vroeg ze wat ik die dag had gedaan. Met het verhaal van de buschauffeur nog in mijn achterhoofd, vertelde ik haar over de effecten van mijn besluiten en wat ik ervan geleerd had. Een mooi gesprek volgde…

Alles wat ik doe heeft effect op het welzijn van mensen met een beperking, op mijn gezin en mijn netwerk. Zo krijgen cliënten een plekje in de maatschappij, mijn kinderen zakgeld en gaan we op vakantie en krijgt mijn netwerk leads naar een warm contact. Ik maak mensen blij!

Misschien herken je de moeilijkheid uit te leggen wat je nou precies doet. Stel (jezelf en) je eerstvolgende netwerkcontact eens de vraag wat het effect is van zijn werk! En laat je verrassen door een mooi gesprek.

Zo nog maar even verder met mijn boek en inspiratie opdoen voor mijn overleg volgende week. En ook goed nadenken wat ik er mee wil bereiken!

Voel je vrij mijn blogs te delen, mij te volgen of uit te nodigen.

Voor nu een mooie dag!

Groeten Hink

2 gedachten over “Wat is het effect van jouw werk?”

Plaats een reactie